To be or not to be an arschloch, lasciate ogni speranza, on en est…

Ma gasesc pe cimpia muncii de mai mult de 20 de ani.

Am lucrat ca adv, purchaser, assistant manager, logistician, secretar literar, manager PR, support IT. Toate astea datorita si celor 10 ani de facultate y compris doua diplome obtinute in Universitati de stat, fara taxa, merci.

Multinationale si Institutii de teatru. Elbromplast, Continental AG, Valeo, Michel Thierry, Teatrul National Timisoara, Teatrul de marionete Arad, Teatrul de stat Constanta, Teatrul Merlin Timisoara. Bosch.

Am publicat doua romane si o placheta de versuri. Am scris scenariul pentru doua spectacole, unul dintre ele a fost tradus in alte patru limbi si jucat in sase tari din Europa. Am cistigat trei concursuri de fotografie – doua la Venezia si unul la Paris.

Acesta este CV-ul meu. Simplu.

Acum vreo doua luni am fost convocata de departamentul HR si pusa la zid. Pentru ca tuseam de o luna. Pentru ca medicul meu de familie ratase doua tratamente. Sufeream de o faringo laringita care s-a dat greu invinsa. Am fost luata la intrebari despre sanatatea mea. La inceput am crezut ca sint la camera cachée. Cind am inteles ca ei vorbeau serios, i-am asigurat ca, Nu, nu sint nici Marguerite si nici Jean-Baptiste Poquelin…

Ieri, un coleg de pe un proiect vecin a strigat dupa mine, “arschloch!!”

Numele meu este Mirella Tonenchi, am cinzeci si trei de ani, iar ieri am fost injurata la locul de munca.

Puteam sa ma numesc x ori z ori omega si sa am 25, 30 de ani, peu importe. Puteam sa nu am nici o scoala, iar parintii mei sa nu fi fost profesori si ingineri. Puteam fi oricine si orice. Si sa se strige dupa mine ca sint o “gaura de cur”. Sa nu inteleg nici germana, nici franceza, nici engleza, nici italiana.

En fait, daca facem abstractie de celelalte elemente care ne compun – ochi, urechi, maini, creier etc. – pina la urma, toti suntem doar cite un arschloch, nu?

~ par Mirella Tonenchi sur 24/08/2019.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :