Pregatiri pentru vacanta lui Dali

Ma pregatesc eu sa o las pe Dali pentru o scurta perioada la Toni. Musai. Si déjà imi imaginez privirea lui si fata ce o va face in momentul in care ii voi spune:

“Aici ai litiera si granulele, o data pe zi scoti ce e in plus cu grebla asta speciala si arunci in wc, gunoi sau unde vrei tu, de preferinta cit mai departe. Astea sint caserolele pentru apa (cea cu Hello Kitty) si mincare (cea cu steaua de mare), sa nu dea dracu’ sa le incurci! Apa de baut o schimbi de trei ori pe zi. Crochete nu maninca nici moarta, decit eventual noaptea si in caz de criza. Nu care cumva sa ii dai salam, cremwurst, parizer ori alte cacaturi de astea, nu se atinge de ele!! Fierbi tu ficatei, inimi si pipote de pui, le tai marunt, marunt, da’ marunt!!! Si poti sa le amesteci o data pe saptamina cu un galbenus de ou fiert. Adorrra asta! Toba o maninca cu cel mai mare entuziasm, dar sa nu cumva sa fie din aia cu boia!!! Capisci? De doua ori pe saptamina poti fierbe niste carne proaspata de pui, lipaie cu drag si supa si carnea si zarzavatul taiate la fel, foarte marunt. Si grija mare!! Cind are chef sa manince, nu ca i-ar fi neaparat foame, vezi ca face ca la foametea de la 1907, de crezi ca nu a mincat de cel putin doua luni.

Aici sint jucariile ei. Ariciul Max, ratusca, magarusul gri sau cangur, ca nu imi dau seama ce e, + 2 mingi, ti le trec in stare buna pe inventar. Plus un burete de bucatarie albastru se impune, asta il cumperi tu, ca pe al vechi l-a mincat de tot.

Noaptea ar fi bine sa nu o lasi in dormitor cu tine, dar daca nu razbesti si o iei totusi, ai mare grija mai ales dimineata pe la 5-6, se va cuibari cu forta intre gitul tau si umar, cu labutele pe ochii tai si fundul pe nas, coada iti va flutura pe gura. Atentie sporita!! Nu fa gesturi bruste si nu incerca sa scapi, altminteri in urmatoarele 15 minute vei ajunge direct la sectia chirurgie a celui mai apropiat spital.

In rest, poti sa o lasi linistit in sufragerie, eu am luat toate bibelourile si tablourile crezute de cuviinta, la mine.

Dar! De fiecare data cind iesi si intri in apartament, stai cu ochii ca pe butelie, Dali cum vede o usa deschisa, si trece prin ea!!

De mangiiat poti, insa doar cind ea iti solicita lucrul acesta.

AH!!!! Cel mai important!! Lui Dali i te adresezi DOAR in franceza, alta limba nu intelege!

Multumesc mult, sint convinsa ca va veti intelege de minune! E o dulceata, Dali!”

 PS: in cazul in care franceza ta nu mai e la nivelul pe care il stiam eu, in biblioteca din camera ta, pe primul raft de sus, in stinga, gasesti un vechi dictionar roman francez, iar acolo toate cuvintele esentiale de care vei avea nevoie: Non! Merde! Descend! Putain! Quel bordel! Dégage! Arête !!! Casse-toi! Aïe !!

Dali_11 sept 2013 010_bw

Bon courage a vous deux! 🙂

~ par Mirella Tonenchi sur 03/10/2013.

Une Réponse to “Pregatiri pentru vacanta lui Dali”

  1. Quel regard !
    Tendrement,
    Bonnie

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :