Bitte schööön…

Timişoara, un butic de pe strada Porumbescu. Cumpăr eu cartofii de rigoare, dau să ies şi nas în nas cu un cetaţean de vreo douazeci de ani, apartinător al etniei ce se autonumeşte rromă.

Se trage instant acesta şi cu întreaga politeţe germană şi perfecta curtoazie franţuzească îmi zice, Biteschööön… cu ö-ul prelungit, ca înaintea unei virgule.

Zic, Merci şi ies iar în faţa buticului trona în toată splendoarea, pe locul staţiei de bus, un 4×4 burduşit de neamuri (+ vreo 3 copii) probabil ale tînărului cu aer de dandy ce se exprimă şi comportă atît de civilizat în România.

Ah! Expaţii noştri dragi într-o, iată, scurtă probabil excursie în patrie căci se vor întoarce curînd acolo de unde au fost alungaţi, peste graniţă, prin graniţă ori cu tot cu ea, sărmanii… chiar nu înţeleg ce au oamenii aceia cu ei.

Aber klar!  Deutschland uber alles!

Y compris pe strada Porumbescu din Timişoara… :p

~ par Mirella Tonenchi sur 24/09/2010.

Une Réponse to “Bitte schööön…”

  1. […] Bitte schööön… Fri Sep 24, 2010 17:30 pm Timişoara, un butic de pe strada Porumbescu. Cumpăr eu cartofii de rigoare, dau să ies şi nas în nas cu un cetaţean de vreo douazeci de ani, apartinător al etniei ce se autonumeşte rromă. Se trage instant acesta şi cu întreaga politeţe germană şi perfecta curtoazie franţuzească îmi zice, Biteschööön… cu ö-ul prelungit, ca înaintea […] […]

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :