Noi, Mecanica Timişoara… după douăzeci de ani…

Radio Complex Timişoara, vineri ora douăzeci, anul 198…

În aproape toate camerele căminelor din complexul studenţesc din Timişoara difuzoarele lăsate în permanenţă deschise încep a cîrîi, crrr, crrr, ultimele pregătiri în studioul improvizat într-o cămăruţă din spatele cantinei 4, Victor Spirache dregîndu-şi vocea pentru cele două ore de transmisie live ce urmau a veni, aşteptarea vibrîndă a miilor de studenţi optzecişti care eram, pentru cele două ore de ştiri studenţeşti, muzică, glume, cenzurate desigur dar şi la cenzură… hehehe, întotdeauna scăpa cîte ceva, anunţuri, mesaje, felicitări, declaraţii de dragoste, poezie, da! poezie, chiar aşa, inclusiv noi, ingineri în devenire ce eram citeam poezie, o ascultam iar uneori o şi scriam, unii ar putea să zîmbească…

Bună seara Complex!
Acum două zile într-una din camerele căminului 20C era lumină la ora 2 noaptea!!! Organul miliţiei a fost prezent instant, a bătut cu discreţie în uşă, aceasta s-a deschis iar în camera respectivă două studente de la MH respectiv UTTx desenau pe două planşete A0 pentru proiecte, două lămpi cu gaz luminau întreagă încăperea. Într-un tîrziu final, după ce colegele studente i-au explicat tovarăşului miliţian ce anume erau flăcările acelea şi cum funcţionau ele, acesta a plecat.
Mai tîrziu s-au auzit vorbe cum că miliţianul acela stătuse întreg răstimpul cu bocancii drept pe un cablu de curent, lung de 50 de metri ce venea din oficiu de lîngă.
Bîrfe, tovarăşi studenţi, bîrfe!
S-auzim numai de bine!

Bună seara Complex!
Dacă e vineri, e Baaalul bobocilooor!!! Mîine seară la Cantina 1 Complex, ora optsprezeceeee!! Vor fi acolo grupul Tact, trupa de dans Reflex a Casei Studenţilor, muzică, muzică, muulta muzică! Surpriză, vizionarea filmului de animaţie, Cartea Junglei!
Şi bineînţeles, Miss Boboc! Deştepte? Citite? Aveţi personalitate? Deţineţi cultură? Dispuneţi de un IQ pozitiv? La Miss Boboc cu voi! Dacă sînteţi şi frumoase cu atît mai bine, dar nu e obligatoriu. Sîntem Politehnica!!!!
Vă aşteptăm, contăm pe voi! La Bal!
S-auzim numai de bine!

Bună seara Complex!
Muzică!
Vine Duba şi şi, şiiiii BISTRIŢA BLUUUEEEESSS….
Ştiri
Astăzi s-au desfăşurat lucrări de defrişare şi curăţenie a spaţiului verde din faţa căminului 15C. Prezenţa a fost în general bună, 95 la sută, excepţie cîteva studente de la parter care au refuzat a participa la acţiunea patriotică, drept pentru care au fost propuse pentru excludere din cămin şi MS, adică Mustrare Scrisă pentru cei care nu au habar ce înseamnă, deşi sînt convins că nu există nimeni într-atît de habarnist ori aerian. Merite Studenţeşti! Sîntem Politehnica!!!!
Sîntem Mecanica!
S-auzim numai de bine!

Bună seara Complex!
Astăzi muzică! La mulţi din partea Lui pentru Ea, acum un an Ea îi făcea dedicaţie aici la radio, între timp s-au certat, s-au despărţit. El a venit şi a lăsat dedicaţia. Ea va veni peste… unu, doi… douăzeci de minute să întrebe de El.
Ah, l’amour…
Michael Jackson, I just can’t stop loving you!!!
S-auzim numai de bine!

Bună seara Complex!

Ştiri
Studentele din căminul 15C propuse pentru excludere din cămin, nu doar că au rămas dar au fost cooptate în comitetul de conducere a respectivului imobil. Acum e adevărat că între timp, adică ieri seara de Sfîntul Ion, oh pardon, de 7 ianuarie, s-a iscat din senin un chef la care a fost prezent aproape tot căminul adică locatarii lui, plus directorul, profesorul acela pe nume Ion… S-a cîntat în neştire Ioane, Ioane, toată lumea doarme… A luat sfîrşit, el cheful, azi dimineaţă în jurul orei opt… Presa prezentă. Hîc! Scuze…
Muzică! KISS, I was made for loving you babe!
S-a, s-a uzim numai de bbine!

Bună seara Complex!
Muzică, poezie şi iar muzica!!
Hai!… Spune-mi, ce-ai de gând să faci?
Deschide-ţi gura – mii de draci! –
Şi lasă-mă să-ţi mai sărut…
Nu gura…
Ci răspunsul mut!…
Ştiri
În căminul 9C o studentă, la aflarea veştii că urma a îi fi confiscat reşoul, l-a prins bine cu amîndouă mîinile pe acesta şi era cît pe ce a îl arunca în capul şefei de cămin, proferînd injurii şi cuvinte calomnioase la adresa preşedintele ţării, Niciolae Ceauşescu… (Ce??? Ce zici?? Bine a făcut! termină, ce? ştiu că sînt în direct, futu-i!)… tovarăşul Nicolae Ceauşescu.
Mare noroc a avut şefa de cămin de a fi scăpat integră cu colega de cameră a impetuoasei studente care a tras-o pe aceasta înapoi în cameră, ţinînd-o puternic de mîini.
Nu înţeleg de ce atîta scandal, cînd putea foarte bine a lua o cărămidă din BCA, a trasa frumos nişte şanţuri şi monta două rezistenţe în paralel, treaba era rezolvată! Căldura căldură, plus luminaţie ca la 23 august. Că e inginer, ce mama naibii şi nu ar fi fost pentru prima dată, că o cunosc. Se vede treaba că domnişoara respectivă avea o problemă cu tovarăşul Ceauşes….. Crrr… crrr crrr

Bună seara Complex!
Acum trei seri emisiunea s-a întrerupt brusc din cauză de motive externe, adică independente de noi.
Muzică!
Cîntece patriotice.
Să ne auzim!

Bună seara Complex!
Muzică! Vreţi Phoenix? aveţi Phoenix!
Canarul galben ca un gălbenuş
Cu pene moi şi ochii duşi
Cînta de după sîrmele de-argint
Şi viersu-i se pierdea în vînt
Deodată ochii trişti din cap tresar
Şi dă din aripi, dar în zadar
Lovind cu pieptul sîrmele de argint
Căzu în jos cu pieptul frînt
Sârman canar, ţi s-a părut
Că zările ţi s-au deschis
Dar n-a fost doar, decît un vis
Rănit tu ai căzut

Canarul galben ca un gălbenuş
Cu pene moi şi ochii duşi
Plîngea de după sîrmele de-argint
Şi viersu-i se pierdea în vînt
Şi viersu-i se pierdea în vînt
Şi viersu-i se pierdea în vînt

Ştiri
Astăzi dimineaţă pe avizierul din căminul 15C au fost găsite două coli A4 conţinînd poezii interzise semnate interzis de către Ana Blandiana. S-a bănuit imediat că persoanele care au avut obrăznicia aceea nebună, fac parte din grupul celor care acum jumătate de an au violat tabloul electric al aceluiaşi cămin prin spargerea lacătului din dorinţa de a avea lumină şi căldură.
Bravo colegi!
LUMINĂ SĂ FIE!!!
Crrrrr…. crrrrr…. crrrrr………

Tăcere la Radio Complex
Cîntece uitate, momente uitate, vieţi uitate…
A venit 1989 iar noi am plecat…

Au trecut douăzeci de ani… Unde sîntem? Ce sîntem? Cine ştie… Oare mai sîntem noi, aceia?
Unii da!

 

 

 

Publicités

~ par Mirella Tonenchi sur 20/06/2010.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :