Poliţia cu… poşta armatei

Sau ocolul Timişoarei în 9 zile. Nu, nu în balon ci cu poşta armatei. TELEFON

Nu vă mai plictisesc cu amănuntele aventurii cărţii mele de identitate, am ieşit acum seara de la instituţia poliţiei, evidenţa populaţiei, cu ea în dinţi!!! Aaaa, după ce bineînţeles, azi dimineaţă lipsea o confirmare de la secţia de poliţie la care cu onor aparţin, moment în care am început a recita de vreo cîteva ori bune drepturile mele garantate de Constituţia patriei şi a cere prin telefon numerele de telefon ale televiziunilor locale…

Buuun. În urma cu fix 9 zile ţîdula cu pricina era transmisă (a se citi trimisă) de la secţie la serviciul responsabil cu evidenţa populaţiei din acelaşi oraş iar astăzi la ora 11 nu era de găsit nicăieri. Urmăriţi? După spectacolul dat, cu cel mai mare calm, vă asigur, dar ferm şi fără bîlbe, şefa serviciului (căci în faţa domniei sale mi-am desfăşurat the performance) intră pe o uşă după care în mai puţin de un minut iese pe alta cu docomentul fluturînd victorios, Aveţi noroc, astăzi a venit confirmarea……….

Uuuuauuu!!! ce noroc pe capul meu, uite de unde apare, de unde nici nu te aştepţi şi chiar azi! A naibii confirmare, de venea pe jos, aşa, tiptil şi tot ajungea în cîteva ore da’ na, a venit cu poşta armatei, să trăiască la mulţi ani! Păi ar putea poliţia să colaboreze cu armata aeriană! Nu? În acelaşi oraş, în interiorul unui cerc cu o rază de… hmmm, 2 – 2,5 km în care se încadrează geometriceşte cele două clădiri nu ar mai face 9 zile…

Acum io tot o nelămurire mai am, ca de obicei, adică:

Telegraful optic a fost inventat în 1792 de către inginerul Claude Chappe din Lyon.

Telegraful electric (electromagnetic) a fost patentat în 1837 de către Samuel Morse. După 1925, se extinde transmisia în faximil sau fax – un procedeu prin care se copiază, se transmit, se recepţionează şi se reproduc documente pe căi telegrafice şi/sau telefonice.

Din 1966, Xerox Corporation a început producţia de masă a maşinilor de faxat mici, ataşabile la orice cablu telefonic. Ca urmare, după 1980, fax-urile au devenit un obiect comun în aproape orice birou, iar după 1990 au început să fie utilizate şi sub formă de plăci (cartele) pentru PC-uri.

Prin 1875, datorită în mare parte lui Alexander Graham Bell apare… telefonul!!!

Prin anii ’90, odată cu dezvoltarea Internet, iaca şi poşta electronică… adică emailu’.

Şi atunci cum naiba se face că o confirmare scrisă pe o pagină, necesar a fi trimisă în cardul aceleiaşi instituţii se deplasează cu poşta????? Oricare ar fi ea. Mă gîndesc că nici moca nu-i, într-o lume în care totul se plăteşte, mai ales prostia. Altora.

Acum e adevărat că mai există tobele, fumul băştinaşilor amerindieni, telepatie etc… dar nu vreau să exagerez… 😉

~ par Mirella Tonenchi sur 03/11/2009.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :