Lions for Lambs – filmul

Tocmai am vizionat, on line,  pe un anume canal de filme, Lions for Lambs, un film politic  în regia lui Robert Redford şi produs de Matthew Michael Carnahan, Andrew Hauptman şi Robert Redford
Un film care arată America aşa cum este ea, 500%. Sînt convinsă că americanilor le-a chiar plăcut, pentru că americanii înţeleg ceea ce vor. Şi ce pot… Deşi nu e cazul.

Dar e mult prea departe… şi adevărat. Un Tom Cruise extrem de veridic, convingător, Mister Redford ca de obicei… Chapeau!

Un film ca o capcană pentru un IQ<100, trist, cinic, dur dacă vreţi, adevărat pentru cel >120… (cifrele le-am pus aproape aleator), un film care te obligă la gîndire un anume timp după ce l-ai văzut, un film care, datorită subiectului (subiectelor), temelor, nu este deloc uşor de făcut.

Dacă acesta ar fi fost un film despre război, probabil că nu m-ar fi atras, pentru că ştiam că războiul urma să fie tratat diferit de-a lungul timpului. În schimb ceea ce m-a interesat la filmul Lions for Lambs a fost modul în care povestea apelează la război ca la un catalizator, pentru trei poveşti despre probleme care mă interesează mai mult: rolul media, educaţie, politică şi problemele tineretului din America. Ceea ce mă intriga pe mine era ideea că aceste poveşti puteau oarecum să stea laolaltă într-o manieră dramatică, pentru a-i face pe spectatori să se gândească unde am ajuns. » 
Robert Redford –  sursa PORT.ro

Unde am ajuns…

Un film pe care doar Mister Robert Redford l-ar fi putut face. Aşa cum l-a făcut…

~ par Mirella Tonenchi sur 01/09/2009.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :